Saltede citroner

Saltede citroner kan spises med skal, da salt fjerner den bitre smag. Citronerne kan bruges som smagsstof i alverdens retter, fx i salater, gryderetter, til fisk eller i en marokkansk couscous

Saltede citroner med økologisk olivenolie

Saltede citroner kan spises med skal, da salt fjerner den bitre smag. Citronerne kan bruges som smagsstof i alverdens retter, fx i salater, gryderetter, til fisk eller i en marokkansk couscous.

Ingredienser:

  • 3 økologiske citroner
  • 100 gram groft havsalt
  • Kogende vand
  • 1 dl olivenolie

Opskrift:

Start med at vaske de økologiske citroner grundigt. Skær derefter et dybt kryds helt ned til bunden af citronen, og fyld den godt op med groft salt. Citronerne lægges i et skoldet sylteglas og der drysses med det sidste salt. Hæld kogende vand henover citronerne og afslut med olivenolien, så citronerne er godt forseglet. Lad dem stå et mørkt sted i 5-6 uger. 

© 2025 Colombani, Alle rettigheder haves

      Log in

      Har du glemt dit password?

      Ønsker du at oprette en konto?
      Opret konto