Macadamianødder har sin oprindelse i det nordøstlige Australien i regionen Queensland. Macadamia træet er blevet brugt blandt urbefolkningen i Australien meget længe. Først i 1877 blev macadamianødden kendt for omverdenen, da den tyske botaniker Ferdinand Muller opdagede træet. Macadamianødder fik sit navn efter Ferdinand Mullers’ ven, John Macadam, som var en skotsk ingeniør.
Macadamianødder er typisk klar til høst, når de naturligt falder fra træerne. Høstsæsonen varierer afhængigt af regionen og sorten, men ligger generelt mellem marts og september (på den nordlige halvkugle) og mellem september og marts (på den sydlige halvkugle). Nødderne skal have udviklet en moden, brun skal.
På plantagen samles nødderne typisk op fra jorden manuelt eller ved hjælp af mekanisk udstyr. Hyppig opsamling er vigtig for at forhindre skader fra skadedyr, sygdomme eller fugt. Nødder, der forbliver på jorden for længe, kan udvikle mug eller blive beskadiget af insekter.
Derefter fjernes de ydre, grønne skaller. Dette gøres ofte mekanisk. Efter afskalning tørres nødderne for at reducere fugtindholdet. Dette er afgørende for at forhindre mugvækst og for at sikre en god holdbarhed. Tørringen kan foregå naturligt i solen eller ved hjælp af mekaniske tørreanlæg. Macadamianødder er kendt for deres hårde skal, hvilket gør knækning til en udfordrende proces. Industrielt bruges specialiserede knækkemaskiner til at åbne skallerne uden at beskadige selve nødden.
Der høstes oftest fra februar til august.
Uovertruffen Smag
I Macadamianødder har en meget rund og nærmest smøragtig smag. Vores økologiske macadamianødder har en dejlig sprød konsistens, som gør dem gode både i madlavning og som en lækker snack. Økologiske macadamianødder kan nydes rå, eller de kan ristes. Ristningen vil fremhæve den milde og lækre nøddearoma og gøre dem ekstra sprøde. Macadamianødder kan også hakkes og bruges som en lækker topping til en salat.
Macadamianødder er berømte for deres unikke, smøragtige smag, der er både fyldig og delikat. Perfekt som snack, i bagværk, salater eller som en luksuriøs ingrediens i dine yndlingsretter.
Perfekt til både søde og salte retter
Tilføj hakkede macadamianødder til cookies, kager, muffins eller brownies for en ekstra smag og konsistens
Nyd dem som en lækker snack direkte fra posen. De er perfekte til at tilfredsstille din sult mellem måltiderne