Menu
Kurv 0

Sådan vælger du en god olivenolie

Følg denne guide, når du skal vælge din olivenolie:

1. Duft af nyslået græs

En god olivenolie vil altid dufte af nyslået græs. Denne karakteristiske duft skyldes, at olivenolie fra friske og grønne oliven indeholder nogle af de samme duft- og farvestoffer som græs. F.eks. klorofyl, som giver den velkendte grønne farve til oliven og græs. En tidlig høst på sæsonen og hurtig presning indenfor få timer efter høsten, er meget vigtig for at bevare de gode egenskaber, når man producerer olivenolie af høj kvalitet.

2. En frisk smag med ”krads” i halsen

Når du smager på olivenolien, så læg mærke til, om den ”kradser” lidt i halsen. Det er nemlig antioxidanter og polyfenoler, som du kan smage, hvilket er et rigtig godt tegn på, at din olivenolie er frisk og en god kvalitet. Du vil især kunne smage forskel på god og dårlig olivenolie, når du drikker olivenolien rent, f.eks. fra et shotglas.

3. Den olierede smag skal forsvinde hurtigt

Når du har smagt på olivenolien, så mærk efter, hvorvidt følelsen af olie i munden forsvinder relativt hurtigt. Du vil opleve, at dårlige olivenolier efterlader en tydelig følelse af olie i meget længere tid, end de gode og friske olivenolier gør. Dette er helt klart lettere at mærke, når du sammenligner to eller flere forskellige olivenolier, medmindre du er en garvet olivenolie-smager, så prøv dig endelig frem :-) 

Olivenolie - Økologiske ekstra jomfruolivenolie fra Colombani i en skål