Menu
Kurv 0

Økologiske valnødder


Opnå mængderabat ved køb af flere kilo ad gangen. Se priserne ved at klikke på billederne.

Valnødder er nogle fantastiske nødder (stenfrugter), som kan anvendes i både søde og krydrede retter, med deres let bitre og milde smag. Valnødder har en karakteristisk form, som i udseendet minder lidt om den menneskelige hjerne, med dens riflede overflade.

Valnøddetræer er lidt sene til at gro blade, men yderst effektive til at udkonkurrere anden vegetation. Det er derfor mindre hensigtsmæssigt at plante sin køkkenhave eller sine blomster i nærheden af valnøddetræer.

Økologiske valnødder høstes typisk i efteråret, når en høj procentdel af valnødderne på træet har løsnet sig fra sin yderste skal og nødderne er faldet ned på jorden. Høsten kan foregå enten ved at ryste træet eller vente til de økologiske valnødder falder ned af sig selv. Først efterfølgende fjerner man skallen, umiddelbart før de skal pakkes.

Valnødder kan bruges i et utal af madopskrifter eller blot nydes rå og lækre, som de er. Vi vil dog altid foretrække de økologiske valnødder i vores madlavning.