Vi har et stort udvalg af forskellige økologiske nødder, som du finder på denne side. Nødder betegnes ofte som tørre frugter og har været en stor del af den daglige kost for mennesker i mange årtusinder.
Økologiske nødder er moderne og har dermed været det utroligt længe efterhånden, hvis man tror på de historikere, som mener, at nødder var en stor del af den menneskelige kost for over 780.000 år siden. Et af de ældste beviser kommer fra Israel, hvor forskere har fundet forkullede skaller af blandt andet valnødder og mandler sammen med primitive redskaber. Dette tyder på at tidlige mennesker samlede og knækkede nødder.
Vi deler løbende information om vores nødder og andre produkter via vores nyhedsbrev, som du nemt kan tilmelde.
At spise nødder i hverdagen er nemt og kan gøres på mange måder. Vi nyder at bruge vores forskellige nødder på mange måder i bagværk, som snack, som topping på salat samt i wok - og sammenkogte retter.
Til morgenmad og snack
Topping til salater
I bagværk og madlavning
Hvordan betegnes nødder egentlig?
Der er forskel på den botaniske og gastronomiske opfattelse af nødder, og det kan dermed let skabe forvirring. Rent botanisk vil man typisk skelne mellem nødder og stenfrugter, som begge er tørre frugter med oftest kun ét frø samt en hård frugtskal. ”Rigtige” nødder er eksempelvis hasselnødder, agern og bog.
Rent gastronomisk er nødder spiselige olieholdige kerner med en hård skal, hvilket dermed omfatter både ”rigtige” nødder og stenfrugter. Disse betegnelser er dog mindre vigtige for os, så længe der er tale om økologiske nødder af god kvalitet.