Menu
Kurv 0

Økologiske nødder


Vi har et stort udvalg af forskellige økologiske nødder, som du finder på denne side. Nødder betegnes ofte som tørre frugter og været en stor del af den daglige kost for mennesker i mange årtusinder. Økologiske nødder er moderne og har dermed været det utroligt længe efterhånden, hvis man tror på de historikere, som mener, at nødder var en stor del af den menneskelige kost for over 750.000 år siden.

Der er forskel på den botaniske og gastronomiske opfattelser af nødder, som dermed kan let skabe lidt forvirring. Rent botanisk vil man typisk skelne mellem nødder og stenfrugter, som begge er tørre frugter med oftest kun ét frø samt en hård, uopspringende frugtskal. ”Rigtige” nødder er eksempelvis hasselnødder, agern og bog. Eksempler på stenfrugter er mandler, valnødder, macadamianødder, cashewnødder, paranødder, pecannødder og pistacianødder.

Rent gastronomisk er nødder spiselige olieholdige kerner med en hård skal, hvilket dermed omfatter både ”rigtige” nødder og stenfrugter. Disse betegnelserne er dog mindre vigtige for os, så længe der er tale om økologiske nødder af høj kvalitet.