Baba ganoush (auberginedip)

Baba Ganoush er en herlig mellemøstlig ret lavet af bagte auberginer. Den egner sig perfekt som dip til grøntsagsstænger, smurt på et godt brød eller som spread i en sandwich

Baba ganoush

Baba Ganoush er en herlig mellemøstlig ret lavet af bagte auberginer. Den egner sig perfekt som dip til grøntsagsstænger, smurt på et godt brød eller som spread i en sandwich.

Ingredienser:

Opskrift:

Forvarm din ovn til 200 grader varmluft. 

Halver auberginerne på langs, hæld lidt olivenolie ud over skærefladen og drys godt med salt. Læg nu de 4 halve auberginer på en bageplade med bagepapir, med skærefladen ned af. 

Bag auberginerne i ovnen i ca 30 minutter til de er godt møre og bløde. 

Lad dem køle lidt og skrab derefter kødet ud i en skål. Undgå at få stilk og skræl med. Tilsæt 1 spsk tahin, 1 grofthakket fed hvidløg, 1 spsk æblercidereddike, 1/2 tsk salt og ca. 1/2 dl olivenolie. 

Blend det hele sammen til du har en cremet og ensartet masse. 

Smag til og servér dryppet med masser af olivenolie, lidt mynte eller persille og pinjekerner. Dippen er lækker sammen med ristet brød, til pitabrød eller til friske grøntsagsstænger.

© 2025 Colombani, Alle rettigheder haves

      Log in

      Har du glemt dit password?

      Ønsker du at oprette en konto?
      Opret konto