Broccolisuppe

Denne grøntsagssuppe med broccoli og squash er en dejlig cremet suppe, der både mætter og varmer på en kold vinterdag

Broccolisuppe med økologisk olivenolie

Ingredienser:

  • 1 broccoli (inkl. stokken)
  • 1 squash
  • 3 små skalotteløg
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1/2 tsk chiliflager
  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 1 tsk revet citronskal
  • 3 tsk revet ingefær
  • En håndfuld frisk basilikum eller koriander
  • Salt og friskkværnet peber

Opskrift:

Skær broccolien i buketter og skær stokken i mindre stykker. Du kan evt. skrælle stokken, hvis den virker lidt grov.

Hak løg og hvidløg i grove tern og sautér dem i økologisk olivenolie til de begynder at blive klare. Tilsæt chiliflager, ingefær og hakket squash og broccoli. Steg grøntsagerne i 4-5 minutter og tilsæt derefter grøntsagsbouillonen og salt og peber. Lad suppen simre under låg til grøntsagerne er helt møre.

Kom nu frisk basilikum og revet citronskal i gryden og blend suppen med en stavblender. Smag til med salt og peber og servér suppen rygende varm.

© 2025 Colombani, Alle rettigheder haves

      Log in

      Har du glemt dit password?

      Ønsker du at oprette en konto?
      Opret konto