Cantuccini - mandelsmåkager
Cantuccini - eller biscotti som de også kaldes - er sprøde mandelsmåkager fra Toscana, som typisk bliver bagt to gange, så de er rigtigt sprøde. Småkagerne serveres i Italien med en sød dessertvin, Vino Santo, eller sammen med kaffe eller en anden varm drik.
Cantuccini - eller biscotti som de også kaldes - er sprøde mandelsmåkager fra Toscana, som typisk bliver bagt to gange, så de er rigtigt sprøde. Småkagerne serveres i Italien med en sød dessertvin, Vino Santo, eller sammen med kaffe eller en anden varm drik.
Ingredienser:
- 175 g sukker
- 2 æg
- 40 g økologisk ekstra jomfru olivenolie
- 400 g mel
- 1 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 200 gram økologiske mandler (ikke smuttede)
- Skallen fra en appelsin eller citron
Opskrift:
Varm ovnen op til 180 grader. Æg, sukker, salt og appelsinskal piskes godt sammen. Tilsæt derefter olivenolien ligeså langsomt imens du stadig rører rundt. Hæld mandlerne i og rør tilsidst mel og bagepulver i dejen. Dejen skal hverken være for klistret eller for tyk. Herefter formes tre lange pølser à ca. 3 cm i bredden og lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Pres pølserne let flade og bag dem i ovnen i 25 minutter.
Brug nu en skarp kniv og skær cantuccinierne i mindre stykker à 1 cm. Derefter fordeles stykkerne igen på bagepladen og bages i yderligere 10-15 minutter ved lidt lavere varme end før. Tag dem ud når de bliver gyldenbrune i farven og lad dem køle af på en rist.
Alternativt kan du blande 100 g økologiske mandler og 100 g økologiske hasselnødder, hvis du er glad for hasselnødder.
Servér dem sammen med en god kop kaffe eller - som de gør i Toscana - med et glas sød Vino Santo. Du kan opbevare dine cantuccinier i en lufttæt beholder i 2-3 uger.