Cantuccini - mandelsmåkager

Cantuccini - eller biscotti som de også kaldes - er sprøde mandelsmåkager fra Toscana, som typisk bliver bagt to gange, så de er rigtigt sprøde. Småkagerne serveres i Italien med en sød dessertvin, Vino Santo, eller sammen med kaffe eller en anden varm drik. 

Cantuccini - mandelsmåkager med økologiske mandler

Cantuccini - eller biscotti som de også kaldes - er sprøde mandelsmåkager fra Toscana, som typisk bliver bagt to gange, så de er rigtigt sprøde. Småkagerne serveres i Italien med en sød dessertvin, Vino Santo, eller sammen med kaffe eller en anden varm drik. 

Ingredienser:

Opskrift:

Varm ovnen op til 180 grader. Æg, sukker, salt og appelsinskal piskes godt sammen. Tilsæt derefter olivenolien ligeså langsomt imens du stadig rører rundt. Hæld mandlerne i og rør tilsidst mel og bagepulver i dejen. Dejen skal hverken være for klistret eller for tyk. Herefter formes tre lange pølser à ca. 3 cm i bredden og lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Pres pølserne let flade og bag dem i ovnen i 25 minutter.

Brug nu en skarp kniv og skær cantuccinierne i mindre stykker à 1 cm. Derefter fordeles stykkerne igen på bagepladen og bages i yderligere 10-15 minutter ved lidt lavere varme end før. Tag dem ud når de bliver gyldenbrune i farven og lad dem køle af på en rist.

Alternativt kan du blande 100 g økologiske mandler og 100 g økologiske hasselnødder, hvis du er glad for hasselnødder.

Servér dem sammen med en god kop kaffe eller - som de gør i Toscana - med et glas sød Vino Santo. Du kan opbevare dine cantuccinier i en lufttæt beholder i 2-3 uger.

© 2025 Colombani, Alle rettigheder haves

      Log in

      Har du glemt dit password?

      Ønsker du at oprette en konto?
      Opret konto