Chimichurri
Opskrift på Chimichurri
Chimichurri er en yderst populær sauce i Latinamerika, som består af friske krydderurter, chili, hvidløg, eddike og olivenolie.
Chimichurri er et godt bud på en frisk og aromatisk sauce, som særligt passer perfekt til flere af sommerens retter.
Prøv blandt andet chimichurri til grillet brød, grøntsager eller i tacos.
Det kan være meget forskelligt, hvilke krydderurter man bruger, men i vores version har vi valgt at bruge oregano, persille og koriander.
Kvaliteten af olien er afgørende for at give den helt rette runde smag, og her passer vores økologiske olivenolie perfekt.Men hvorfor er chimichurri så godt? Krydderurterne giver en aroma, der passer til mange forskellige retter, hvidløg og chili giver saucen et kick, og eddiken og olien er med til at give den helt rette balance.
Vi er selv ret vilde med at bruge vores økologiske hvide balsamico, som tilfører den helt rette balance til din chimichurri. Chimichurri er en meget nem sauce at lave, og hvis du opbevarer den i køleskabet, kan den sagtens holde sig i et par dage.
Bare husk at tage den ud en time før, du skal bruge den. IngredienserHak persille, koriander, oregano, hvidløg og chili fint.Hæld det i en skål sammen med tørret oregano, økologisk olivenolie og økologisk hvid balsamico, og smag til med salt og friskkværnet peber.
- 1 håndfuld persille
- 1 håndfuld koriander
- 1 håndfuld oregano
- 2 tsk tørret oregano
- 4 fed hvidløg
- 1/2 chili
- 2,5 dl økologisk olivenolie
- 5 spsk økologisk hvid balsamico
- Salt og friskkværnet peber
Lad gerne krydderurtesaucen trække i minimum 30 minutter, så smagene får lov at udvikle sig.
God fornøjelse