Citronkage med olivenolie

Denne svampede og saftige citronkage er en klassisk spansk citronkage, som laves med olivenolie i stedet for smør. Den smager fantastisk og er ikke nær så tung og fed som en kage med smør.

Citronkage med økologisk olivenolie

Ingredienser:

  • 2 æggeblommer
  • 250 gram sukker
  • 250 gram mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl økologisk ekstra jomfruolivenolie
  • 1 dl mandelmælk (eller anden slags plantemælk)
  • 2 spsk vand
  • Skal og saft fra to citroner
  • 120 gram flormelis

Opskrift:

Start med at skille blommerne fra ægget og pisk dem sammen med sukkeret og 2 spsk vand. Tilsæt derefter citronskal, mandelmælk, økologisk olivenolie, mel og bagepulver og rør godt sammen. Hæld blandingen i en smurt bageform og bag i en varm ovn (190 grader) i ca. 40-50 minutter. Bland i mellemtiden glasur af flormelis og saften fra de to citroner. Når kagen er taget ud af ovnen og kølet godt af, hældes glasuren over kagen. 

 

© 2025 Colombani, Alle rettigheder haves

      Log in

      Har du glemt dit password?

      Ønsker du at oprette en konto?
      Opret konto