Citronkage med olivenolie
Denne svampede og saftige citronkage er en klassisk spansk citronkage, som laves med olivenolie i stedet for smør. Den smager fantastisk og er ikke nær så tung og fed som en kage med smør.
Ingredienser:
- 2 æggeblommer
- 250 gram sukker
- 250 gram mel
- 1 tsk bagepulver
- 1 dl økologisk ekstra jomfruolivenolie
- 1 dl mandelmælk (eller anden slags plantemælk)
- 2 spsk vand
- Skal og saft fra to citroner
- 120 gram flormelis
Opskrift:
Start med at skille blommerne fra ægget og pisk dem sammen med sukkeret og 2 spsk vand. Tilsæt derefter citronskal, mandelmælk, økologisk olivenolie, mel og bagepulver og rør godt sammen. Hæld blandingen i en smurt bageform og bag i en varm ovn (190 grader) i ca. 40-50 minutter. Bland i mellemtiden glasur af flormelis og saften fra de to citroner. Når kagen er taget ud af ovnen og kølet godt af, hældes glasuren over kagen.