Mandelmakroner
Disse lækre mandelmakroner er dejligt sprøde på ydersiden og bløde indeni. De smager fortryllende sammen med en god kop te eller kaffe.
Ingredienser:
- 2,5 dl økologiske mandler
- 150 g rørsukker
- 1 æggehvide
- 1 knivspids salt
- Hele mandler til pynt
Opskrift:
Start med at smutte mandlerne, bortset fra dem der skal ovenpå makronerne til pynt (ca. 15 stk). Forvarm ovnen til 175 grader. Hak nu mandlerne til en fin mandelmel i en minihakker. Tilsæt æggehviden, sukker og lidt salt og blend videre til det er godt blandet. Nu formes dejen til små kugler med en spiseske. Placér makronerne på en bageplade med bagepapir og pres forsigtigt en hel mandel ned i hver makron. Makronerne flader lidt ud under bagningen, så du behøver ikke trykke dem helt flade.
Bag makronerne i 11-13 minutter indtil de begynder at blive gyldne i farven. Pas på de ikke bliver for mørke. De er ret bløde når de kommer ud af ovnen, men de størkner når de nedkøles. Lad makronerne køle af på en bagerist og server dem sammen med en god kop te eller kaffe.