Mandelpandekager
Disse mandelpandekager er en ny favorit til morgenmaden i weekenden. Vi har valgt helt at undlade sukker i opskriften, så kan man selv vælge det søde til og fra i forhold til fyldet. Vi er vilde med at bruge banan, bær og evt. is eller marmelade til fyld. Det kan også være lækkert med hakket chokolade eller honning.
Ingredienser:
150 gram hjemmelavet mandelmel (se opskrift)
3 dl hjemmelavet mandelmælk (se opskrift)
3-4 æg
En knivspids kardemomme
1 tsk kanel
1 tsk. vaniljepulver
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
Olivenolien til stegning
Opskrift:
Mandelmel:
Hæld 150 gram mandler i en minihakker. Blend mandler grundigt indtil de er blevet til fint mel. Der vil formentligt være nogle mindre stykker af mandlerne tilbage, selvom størstedelen er blevet finthakket. Det giver lidt struktur i pandekagerne, hvilket vi faktisk foretrækker.
Mandelmælk:
50 gram mandler + 300 ml vand
Hæld vand og mandler i en kraftig blender. Blend indtil væsken er helt flydende og cremet hvid. Du behøver ikke at smutte mandlerne først, når du skal bruge mandelmælken til pandekager.
Mandelmælk:
50 gram mandler + 300 ml vand
Hæld vand og mandler i en kraftig blender. Blend indtil væsken er helt flydende og cremet hvid. Du behøver ikke at smutte mandlerne først, når du skal bruge mandelmælken til pandekager.
Mandelpandekager:
Hæld alle ingredienser i en skål og pisk grundigt sammen med en håndmixer. Lad efterfølgende dejen hvile minimum 30-60 minutter. Du kan evt. lade den stå til næste dag i køleskabet.
Varm lidt olivenolie op på en pande. Hæld en passende mængde dej på den varme pande, i forhold til den størrelse af pandekager, som du ønsker. Steg pandekagerne på begge sider indtil de er gyldne i farven.
Servér f.eks. med is, marmelade, friske bær, banan, honning eller chokolade.