Mandelsmåkager
Ingredienser:
- 130 g smør
- 125 g mel
- 125 g økologiske mandler
- 85 g sukker
- 2 spsk kanel
- 1 tsk vaniljepulver
Opskrift:
Blend mandlerne til fint mandelmel i en minihakker.
Bland mel, mandelmel, sukker, vanilje og kanel i en skål. Skær smørret i tern og smuldr det i melblandingen. Ælt det hele sammen til en fast og smidig dej.
Sæt dejen i køleskabet i en times tid.
Forvarm ovnen til 170 grader.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til ca. 3-4 mm’s tykkelse. Stik småkagerne ud i forskellige forme, eller skær den til små firkanter. Læg dem på en bageplade og bag dem midt i ovnen i 10-12 minutter eller til de er let brune i kanten. De er stadig bløde mens de er varme, så flyt dem forsigtigt til en bagerist, hvor de kan køle af.
Læg småkagerne i en lufttæt beholder så snart de er kølet helt af, så kan de holde sig sprøde og knasende i et par uger.