Økologiske pinjekerner

Pinjekerner kommer oprindeligt fra middelhavsområdet, men bliver i dag oftest dyrket i Kina og mellemøsten. Pinjekerner kommer fra pinjetræet og er pinjetræets frø. Pinjetræet er blevet dyrket og udnyttet i mindst 6000 år, hvor man har brugt dets spiselige frø. Frøene sidder inde i pinjetræets kogler, som ligner almindelige grankogler. Koglerne er 3 år om at modne, hvorefter frøene manuelt bliver løsnet fra koglerne. Hver pinjekogle indeholder ca. 40-50 pinjekerner. Det er den lange modningsproces og den svære afskalningsproces der giver den lidt høje pris.  

Pinjekerner er både sprøde og smagfulde. De er ofte brugt i salater og pesto, men kan bruges som topping i en lang række retter. Pinjekernerne kan bidrage med sødme og sprødhed. Vores økologiske pinjekerner kan spises ubehandlet, men det kan anbefales at riste pinjekernerne for at fremhæve den lækre smag. Pinjekerner er rig på mere end blot smag. Fedtstofferne i pinjekerner er hovedsageligt umættede fedtsyrer. Pinjekerner er en nem og lækker måde at gøre din salat ekstra smagfuld.

© 2025 Colombani, Alle rettigheder haves

      Log in

      Har du glemt dit password?

      Ønsker du at oprette en konto?
      Opret konto