Gazpacho
Gazpacho er en klassisk andalusisk suppe, som nydes iskold på en varm sommerdag. Suppen er lækker som en lille forret serveret i små glas, og smager suverænt selv på en kold, dansk vinterdag.
Ingredienser:
- 1 rød peber
- 500 gram modne tomater (eller 1 glas mosede tomater)
- 1 fed hvidløg
- 1 dl ekstra jomfru olivenolie
- 1 agurk
- 1 håndfuld basilikum og bredbladet persille
- 1 spsk økologisk æblecidereddike
- ½ tsk rød paprika
- Havsalt
Opskrift:
Tomater, agurk og peberfrugt skæres i grove tern. Basilikum og persille hakkes groft. Det hele blendes sammen med de øvrige ingredienser og smages til med salt og peber og evt. lidt æblecidereddike. Suppen kan evt. fortyndes med lidt vand, hvis konsistensen er for tyk. Sæt på køl i et par timer til suppen er iskold, og servér med fx brødcroutoner eller agurketern.
Tip om Colombani.dk: Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser. Læs mere om vores olivenolie her. De varmeste hilsner, Natascha & Jesper Gyldendahl Colombani