Spansk mandelkage

Tarta de Santiago er en klassisk spansk mandelkage, der stammer fra Santiago de Compostela i det nordlige Spanien. Traditionen tro nyder pilgrimmene et stykke af denne lækre mandelkage, når de har afsluttet deres lange pilgrimsrejse på El Camino de Santiago.

Mandelkage med økologiske mandler

Tarta de Santiago er en klassisk spansk mandelkage, der stammer fra Santiago de Compostela i det nordlige Spanien. Traditionen tro nyder pilgrimmene et stykke af denne lækre mandelkage, når de har afsluttet deres lange pilgrimsrejse på El Camino de Santiago.

Ingredienser:

  • 5 økologiske æg
  • 250 gram rørsukker
  • 250 gram økologiske mandler
  • Revet skal af 1 økologisk citron
  • 1 tsk kanel
  • Flormelis til at pynte med

Opskrift:

Mandlerne smuttes og hakkes til fint mel i en minihakker. Bland mandelmelen og sukker i en skål. Tilsæt æggene ét af gangen og rør rundt indtil der opnås en fin, ensartet masse. Tilsæt citron og kanel. Smør et ovnfast fad (ca 22 cm) med smør eller olie og strø lidt fint hvedemel henover. Hæld kagedejen i fadet og bag i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter. Lad kagen køle ned og drys flormelis henover som pynt. Serveres sammen med en god kop the eller kaffe eller en sød dessertvin.

© 2025 Colombani, Alle rettigheder haves

      Log in

      Har du glemt dit password?

      Ønsker du at oprette en konto?
      Opret konto