Menu
Kurv 0

Spansk mandelkage

Mandelkage

Tarta de Santiago er en klassisk spansk mandelkage, der stammer fra Santiago de Compostela i det nordlige Spanien. Traditionen tro nyder pilgrimmene et stykke af denne lækre mandelkage, når de har afsluttet deres lange pilgrimsrejse på El Camino de Santiago.

Ingredienser:

  • 5 økologiske æg
  • 250 gram rørsukker
  • 250 gram økologiske mandler
  • Revet skal af 1 økologisk citron
  • 1 tsk kanel
  • Flormelis til at pynte med

Opskrift:

Mandlerne smuttes og hakkes til fint mel i en minihakker. Bland mandelmelen og sukker i en skål. Tilsæt æggene ét af gangen og rør rundt indtil der opnås en fin, ensartet masse. Tilsæt citron og kanel. Smør et ovnfast fad (ca 22 cm) med smør eller olie og strø lidt fint hvedemel henover. Hæld kagedejen i fadet og bag i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter. Lad kagen køle ned og drys flormelis henover som pynt. Serveres sammen med en god kop the eller kaffe eller en sød dessertvin.


Del dette indlæg


Related Posts

  • Saltede mandler med havsalt
    Saltede mandler med havsalt

    Ingredienser: 300 gram økologiske mandler 5 spsk havsalt 2,5 dl kogende vand Opskrift: Opløs saltet i det kogende ...

  • Bagte æbler med mandler og kanel
    Bagte æbler med mandler og kanel

    Bagte æbler er en herlig og nem efterårsdessert. Spises med flødeskum, creme fraiche eller en god vaniljeis Ingredie...

  • Marcipan
    Marcipan

    Ingredienser: 300 gram økologiske mandler 75 gram flormelis 1-2 spsk vand Opskrift: Den hjemmelavede marcipan er m...


← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Tip om Colombani.dk:
Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser.

De varmeste hilsner,
Natascha Colombani &
Jesper Gyldendahl Christensen