Ratatouille
Ratatouille er en dejlig, smagfuld ret der smager af sol og sommer ved Middelhavet
Ingredienser:
- 1 aubergine
- 2 squash
- 1 rød og en grøn peberfrugt
- 3 tomater
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- ½ dl økologisk ekstra jomfru olivenolie
- 1 håndfuld friske krydderurter (fx timian, basilikum, rosmarin)
- Havsalt og friskkværnet peber
Opskrift:
Skær grøntsagerne i grove tern. Hæld olivenolie og salt på panden og steg først løgene i et par minutter til de bliver klare. Derefter tilsættes tomater, hvidløg og krydderurterne. Efter et par minutter tilsættes de sidste grøntsager, og der steges videre i ca. 10 minutter ved god varme. Herefter skrues ned på lavt blus og retten simrer videre i 10-15 minutter. Rør rundt i ny og næ og tilsæt salt og peber efter smag. Serveres med et godt, groft brød og en skål oliven.