Æblekage med mandler
Ingredienser:
- 100 gram mel
- 150 g smør
- 150 g sukker
- 150 g økologiske mandler
- 2 æg
- 3-4 æbler
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk kanel
- en knivspids salt
Opskrift:
Start med at smelte smørret og lad det køle af. Hak derefter halvdelen af mandlerne til mel i en minihakker eller foodprocessor. De øvrige mandler hakkes groft på et skærebræt. Læg en lille håndfuld af de hakkede mandler til side til at komme ovenpå kagen. Rør nu mandelmel og mandler sammen med mel, sukker, salt, bagepulver og kanel. Tilsæt herefter det smeltede smør og æggene. Det hele skal piskes godt sammen med en håndmixer.
Et af æblerne skrælles og skæres i tern. Vend æbleternene i dejen. Hæld dejen i en smurt springform på ca. 20 cm. De resterende æbler skæres i tynde både og fordeles henover kagen. Drys med de hakkede økologiske mandler og evt. en lille smule kanelsukker.
Bag kagen i ovnen ved 190 grader i ca. 30-35 minutter og servér lun med vaniljeis, flødeskum eller crème fraiche.
Tip om Colombani.dk: Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser. Læs mere om vores olivenolie her. De varmeste hilsner, Natascha & Jesper Gyldendahl Colombani