Menu
Kurv 0

Appelsinkage med mandler

 Appelsinkage med olivenolie

Denne skønne appelsinkage er en lidt utraditionel kage, da der både bruges hele appelsiner med skal samt hjemmelavet mandelmel. Det gør kagen til en herlig svampet, luftig og aldeles velsmagende kage, som ovenikøbet er utrolig nem at lave, da den kun indeholder fem forskellige ingredienser. Derudover er kagen både gluten- og mælkefri.

 

Ingredienser

  • 2 økologiske appelsiner 
  • 5 æg
  • 200 g sukker
  • 250 g økologiske mandler
  • 1 tsk bagepulver
  • Evt. flormelis til pynt

Opskrift

Start med at skylle appelsinerne og skær dem ud i grove tern. Skallen skal forblive på. Fjern stilke og kerner. Hæld appelsinerne i en gryde med en lille smule vand i bunden, og lad dem simre ved svag varme i ca. 30-40 minutter til de er godt møre. Lad dem derefter køle helt af.

Imens appelsinerne køler af, kan du male mandlerne til mandelmel i en blender eller minihakker. Du kan selv bestemme hvor groft du vil have melet.

Pisk æg og sukker grundigt sammen til det bliver en let og luftig masse (ca. 2-3 minutter). 

Nu skal appelsinerne blendes til en fin puré og derefter vendes de sammen med æggemassen. Tilsidst blandes mandelmel og bagepulver i dejen.

Hæld kagedejen i en smurt bageform (ca. 23 cm) og bag i ovnen ved 170 grader i ca. 50-55 minutter. Undgå at åbne ovnen de første 45 minutter, da kagen ellers risikerer at falde sammen.

Lad kagen køle helt ned og pynt med flormelis eller glasur på toppen.


Del dette indlæg



← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Tip om Colombani.dk:
Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser.

De varmeste hilsner,
Natascha Colombani &
Jesper Gyldendahl Christensen