Menu
Kurv 0

Brændte mandler på panden

Brændte mandler

Hvem elsker ikke brændte mandler? Alene duften af de brændte mandler, der spreder sig på gader og pladser ved juletid, får straks tænderne til at løbe i vand. Her får du en supernem og hurtig opskrift, så du kan lave dine egne sprøde, knasende og karamelliserede mandler på kun fem minutter.

Ingredienser:

Sådan laver du dine egne brændte mandler:

Rist først mandlerne let på en pande i 3-4 minutter. Hæld derefter vand, sukker og mandler i en gryde og rør rundt ved middelhøj varme. Bliv ved med at røre rundt til sukkeret begynder at smelte og bliver til en tyk sirup. Når vandet begynder at fordampe igen og sukkeret krystalliserer, skrues lidt ned for varmen, så mandlerne karamelliserer ligeså langsomt. Det er vigtigt, at der konstant røres rundt, så det hele ikke brænder på. Når alle mandlerne er dækket af et brunt karamellag, hældes de over på en bageplade med bagepapir og køler af. Sørg for at skille mandlerne fra hinanden, så de ikke klistrer sammen.

Når mandlerne er kølet så meget af, at du kan røre dem med fingrene, er de klar til at blive spist.

Du kan evt. variere smagen på dine brændte mandler med fx kanel, lakrids, chili eller kakao.

God appetit!


Del dette indlæg


Related Posts

  • Marcipan
    Marcipan

    Ingredienser: 300 gram økologiske mandler 75 gram flormelis 1-2 spsk vand Opskrift: Den hjemmelavede marcipan er m...

  • Bagte tomater med mandler
    Bagte tomater med mandler

    Ingredienser: 3-4 tomater 1 håndfuld friske krydderurter (fx basilikum, rosmarin, timian og oregano) 1-2 fed hvidløg...

  • Grøn rispilaf
    Grøn rispilaf

    Ingredienser: 1 stk broccoli 1 fed hvidløg 4 dl vilde ris 2 dl kogte kikærter (eller fra dåse) 1 håndfuld bredbladet...


← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Tip om Colombani.dk:
Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser.

De varmeste hilsner,
Natascha Colombani &
Jesper Gyldendahl Christensen