Brændte mandler

Hvem elsker ikke brændte mandler? Alene duften af de brændte mandler, der spreder sig på gader og pladser ved juletid, får straks tænderne til at løbe i vand. Her får du en supernem og hurtig opskrift, så du kan lave dine egne sprøde, knasende og karamelliserede mandler på kun fem minutter.

Brændte mandler med økologisk mandler

Hvem elsker ikke brændte mandler? Alene duften af de brændte mandler, der spreder sig på gader og pladser ved juletid, får straks tænderne til at løbe i vand. Her får du en supernem og hurtig opskrift, så du kan lave dine egne sprøde, knasende og karamelliserede mandler.

Ingredienser:

Sådan laver du dine egne brændte mandler:

Hæld vand, sukker og mandler i en gryde og rør rundt ved middelhøj varme. Bliv ved med at røre rundt til sukkeret begynder at smelte og bliver til en tyk sirup. Når vandet begynder at fordampe igen og sukkeret krystalliserer, skrues lidt ned for varmen, så mandlerne karamelliserer ligeså langsomt. Det er vigtigt, at der konstant røres rundt, så det hele ikke brænder på. Når alle mandlerne er dækket af et brunt karamellag, hældes de over på en bageplade med bagepapir og køler af. Sørg for at skille mandlerne fra hinanden, så de ikke klistrer sammen.

Når mandlerne er kølet så meget af, at du kan røre dem med fingrene, er de klar til at blive spist.

Du kan evt. variere smagen på dine brændte mandler med fx vanilje, kanel, lakrids, chili eller kakao.

God appetit!

© 2025 Colombani, Alle rettigheder haves

      Log in

      Har du glemt dit password?

      Ønsker du at oprette en konto?
      Opret konto