Broccolisuppe
Ingredienser:
- 1 broccoli (inkl. stokken)
- 1 squash
- 3 små skalotteløg
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1/2 tsk chiliflager
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 8 dl grøntsagsbouillon
- 1 tsk revet citronskal
- 3 tsk revet ingefær
- En håndfuld frisk basilikum eller koriander
- Salt og friskkværnet peber
Opskrift:
Skær broccolien i buketter og skær stokken i mindre stykker. Du kan evt. skrælle stokken, hvis den virker lidt grov.
Hak løg og hvidløg i grove tern og sautér dem i økologisk olivenolie til de begynder at blive klare. Tilsæt chiliflager, ingefær og hakket squash og broccoli. Steg grøntsagerne i 4-5 minutter og tilsæt derefter grøntsagsbouillonen og salt og peber. Lad suppen simre under låg til grøntsagerne er helt møre.
Kom nu frisk basilikum og revet citronskal i gryden og blend suppen med en stavblender. Smag til med salt og peber og servér suppen rygende varm.
Tip om Colombani.dk: Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser. Læs mere om vores olivenolie her. De varmeste hilsner, Natascha & Jesper Gyldendahl Colombani