Citronkage med olivenolie
Ingredienser:
- 2 æggeblommer
- 250 gram sukker
- 250 gram mel
- 1 tsk bagepulver
- 1 dl økologisk ekstra jomfruolivenolie
- 1 dl mandelmælk (eller anden slags plantemælk)
- 2 spsk vand
- Skal og saft fra to citroner
- 120 gram flormelis
Opskrift:
Start med at skille blommerne fra ægget og pisk dem sammen med sukkeret og 2 spsk vand. Tilsæt derefter citronskal, mandelmælk, økologisk olivenolie, mel og bagepulver og rør godt sammen. Hæld blandingen i en smurt bageform og bag i en varm ovn (190 grader) i ca. 40-50 minutter. Bland i mellemtiden glasur af flormelis og saften fra de to citroner. Når kagen er taget ud af ovnen og kølet godt af, hældes glasuren over kagen.
- Tags: økologisk olivenolie
Tip om Colombani.dk: Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser. Læs mere om vores olivenolie her. De varmeste hilsner, Natascha & Jesper Gyldendahl Colombani