Menu
Kurv 0

Græskarsuppe

Græskarsuppe

Denne smagfulde suppe tilberedes i ovnen. Vi sætter en støbejernsgryde direkte ind i ovnen, og blender derefter suppen lige inden servering. Det er dejligt nemt og suppen kan passe sig selv i ovnen, mens du kan lave noget andet. Har du ikke en gryde der kan tåle at komme i ovnen, kan du også bruge et ovnfast fad med låg eller en stegeso. Du kan naturligvis også lave suppen på komfuret på helt traditionel vis.

Ingredienser:

Opskrift:

Start med at tænde din ovn på 150 grader. Hak mandlerne groft og rist dem i ovnen i ca. 5 minutter til de bliver let gyldne og sprøde. Lad mandlerne køle af og skru derefter ovnen op til 200 grader.

Rens græskaret og skær det ud i nogle grove stykker. 

Hæld 1/2 dl olivenolie i bunden af din støbejernsgryde, læg græskarstykkerne i gryden, og hæld derpå endnu en ½ dl olivenolie samt 1 dl vand henover græskarrene. Drys med en god mængde salt og kværnet peber, samt et par kviste med krydderurter (de er kun med under tilberedningen). 

Læg låget på gryden og sæt den i ovnen i en time. 

Tag gryden ud af ovnen, og fjern krydderurtekvistene. Tilsæt ¼ liter kogende vand, kokosmælk og sherryeddike. Blend det hele sammen med en stavblender og tilpas konsistens og smag med olivenolie, kogende vand og kokosmælk. 

Smag suppen til med salt, friskkværnet peber, kokosmælk og sherryeddike og server den rygende varm med ristede mandler og olivenolie. 


← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Tip om Colombani.dk:
Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser. Læs mere om vores olivenolie her.

De varmeste hilsner,
Natascha & Jesper
Gyldendahl Colombani