Grønne bønner med mandler
Denne opskrift er både hurtig og nem og egner sig rigtigt godt som tilbehør til en hovedret og kan spises hele året. Den smager skønt med helt friske grønne bønner, men kan også sagtens laves med frosne bønner.
Ingredienser:
- 400 g friske grønne bønner
- 100 g økologiske mandler
- 1-2 fed hvidløg
- Økologisk ekstra jomfru olivenolie
- Citronsaft
- Salt og peber
Opskrift:
Start med at nippe enderne af bønnerne og skyl dem grundigt. Hak mandlerne groft. Kom lidt olivenolie på en pande og steg bønnerne et par minutter. Pres et fed hvidløg og kom det på panden sammen med bønnerne. Hæld nu de hakkede mandler på panden og lad det stege videre et par minutter under omrøring. Bønnerne skal helst være 'al dente' og må ikke blive for slatne. Ved servering presses lidt citronsaft henover og dryppes med økologisk olivenolie.
God appetit!