Menu
Kurv 0

Mandelpandekager

Mandelpandekager - Colombani

Disse mandelpandekager er en ny favorit til morgenmaden i weekenden. Vi har valgt helt at undlade sukker i opskriften, så kan man selv vælge det søde til og fra i forhold til fyldet. Vi er vilde med at bruge banan, bær og evt. is eller marmelade til fyld. Det kan også være lækkert med hakket chokolade eller honning. 

Ingredienser:

150 gram hjemmelavet mandelmel (se opskrift)
3 dl hjemmelavet mandelmælk (se opskrift)
3-4 æg
En knivspids kardemomme
1 tsk kanel
1 tsk. vaniljepulver
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
Olivenolien til stegning

Opskrift:

Mandelmel
Hæld 150 gram mandler i en minihakker. Blend mandler grundigt indtil de er blevet til fint mel. Der vil formentligt være nogle mindre stykker af mandlerne tilbage, selvom størstedelen er blevet finthakket. Det giver lidt struktur i pandekagerne, hvilket vi faktisk foretrækker. 

Mandelmælk
50 gram mandler + 300 ml vand

Hæld vand og mandler i en kraftig blender. Blend indtil væsken er helt flydende og cremet hvid.  Du behøver ikke at smutte mandlerne først, når du skal bruge mandelmælken til pandekager. 
Mandelpandekager
Hæld alle ingredienser i en skål og pisk grundigt sammen med en håndmixer. Lad efterfølgende dejen hvile minimum 30-60 minutter. Du kan evt. lade den stå til næste dag i køleskabet. 
Varm lidt olivenolie op på en pande. Hæld en passende mængde dej på den varme pande, i forhold til den størrelse af pandekager, som du ønsker. Steg pandekagerne på begge sider indtil de er gyldne i farven.
 
Servér f.eks. med is, marmelade, friske bær, banan, honning eller chokolade. 

 

Related Posts

 • Jordbær med mandler og kanel
  Jordbær med mandler og kanel

  Denne simple og lækre hjemmelavede morgenmad er altid en favorit hjemme hos os. Vi elsker kombinationen af bær, nødde...

 • Rabarbertærte
  Rabarbertærte

  Ingredienser: Tærtedej: 300 g mel 75 g rørsukker 200 g blødt smør Fyld: 50 g økologiske mandler 350 g rabarber 15...

 • Koldskålscrunch med mandler
  Koldskålscrunch med mandler

  Der findes intet så godt som en kølig skål koldskål på en varm sommerdag. Men er du træt af de sædvanlige kammerjunke...


← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Tip om Colombani.dk:
Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser. Læs mere om vores olivenolie her.

De varmeste hilsner,
Natascha & Jesper
Gyldendahl Colombani