Menu
Kurv 0

Pecan Pie

Pecan Pie med økologiske pekannødder

Denne pekannøddetærte er en klassiker fra USA, hvor vores pekannødder også kommer fra. Har man ikke pekannødder i huset, kan tærten laves med valnødder i stedet for.

Mørdej:

 • 125 g blødt smør
 • 75 g flormelis
 • 250 g mel
 • 1/2 tsk Læsø sydesalt
 • 1 æg

Fyld:

Opskrift:

 1. Hæld mel, flormelis og salt i en skål og start med at smuldre smørret i blandingen. Det skal blandes sammen, indtil det ligner små brødkrummer. Tilsæt nu ægget og saml dejen hurtigt. Dejen skal helst ikke æltes for længe, da den ellers risikerer at blive hård under bagningen. Pak dejen ind i bagepapir og sæt den på køl i en times tid.
 2. Fyld: Kom brun farin, honning, olivenolie, salt og de letpiskede æg i en gryde, og varm det op ved middel varme. Rør konstant rundt indtil blandingen begynder at tykne og blive lidt sirup-agtig. Det skal ikke koge. Det tager typisk 5-10 minutter.
 3. Fjern gryden fra kogepladen og vend pekannødderne i. Rør godt rundt og stil gryden til side.
 4. Rul nu mørdejen ud på et stykke bagepapir og læg den over i en tærteform. Rul kagerullen henover kanten af tærteformen, så overskydende dej er lige til at fjerne.
 5. Prik huller i dejen med en gaffel og læg bagepapiret henover. Fyld derefter ris, linser, bønner eller lignende ovenpå bagepapiret og forbag dejen i 10-12 minutter ved 175 grader. På den måde undgår du, at dejen glider ned af kanterne under bagningen. Tag tærtedejen ud af ovnen og fjern bagepapir og linser.
 6. Herefter fordeles pekannødde-blandingen jævnt udover dejen, og tærten bages færdig i 35-40 minutter.
 7. Lad tærten køle helt af, før den serveres.

Tip: Hvis du vil gerne vil have at pekannødderne har en lidt mere fremtrædende smag, kan du riste dem i ovnen i 8-10 minutter ved 150 grader inden du kommer dem i tærten. Du kan også tage en håndfuld økologiske pekannødder fra og lægge dem ovenpå tærten istedet for at blande dem sammen med fyldet.


← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Tip om Colombani.dk:
Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser. Læs mere om vores olivenolie her.

De varmeste hilsner,
Natascha & Jesper
Gyldendahl Colombani