Menu
Kurv 0

Saltkartofler med mojo

Saltkogte kartofler

Denne ret er en ganske simpel, men skøn klassiker fra de Kanariske Øer. Retten hedder Papas Arrugadas, hvilket betyder 'rynkede kartofler' på spansk. Navnet kommer af kartoflernes let rynkede overflade, der opstår på grund af saltet. Kartoflerne færdigkoges i en koncentreret saltblanding, der giver dem en lækker salt overflade, uden at de er for salte indeni.

Retten serveres sædvanligvis med en rød eller grøn mojo (peberfrugtdip).

Ingredienser:

Til mojo:

Opskrift:

Saltkogte kartofler:

Kog kartoflerne med en smule salt til de er næsten møre. Hæld kogevandet fra på nær ca. 1 dl vand, som du lader være tilbage i gryden sammen med kartoflerne. 

Hæld nu 1 spsk salt ned i gryden og kog vand og salt ind ved høj varme, mens du løbende ryster indholdet i gryden, så kartoflerne hele tiden er dækket af saltblandingen.

Bliv ved indtil saltvandet er kogt helt ind. Efter få minutter viser der sig en gråhvid let tørret overflade. Så er kartoflerne færdige. Hæld kapers, finthakket (eller revet) pistacie og en god frisk olivenolie henover. Servér sammen med rød og/eller grøn mojo.

Mojo:

Mens kartoflerne koger, kan du tilberede din mojo.

Tænd ovnen på 200 grader og sæt den på grill funktion. Halvér peberfrugterne, og læg dem på en bageplade med bagepapir på med skindet opad. Det er ikke nødvendigt at fjerne kerner og stilk. Hæld en lille smule olivenolie henover og bag dem i ca. 20-25 minutter.

Peberfrugterne må gerne blive sorte på ydersiden, det kan du blot fjerne hvis du ikke vil have det med i din mojo. Tag nu peberfrugterne ud og kom dem i en beholder med låg i et kvarters tid.

Imens kan du riste dine pinjekerner i ovnen ved 150 grader i ca. 10 minutter. Hold godt øje med at de ikke brænder på. 

Fjern derpå stilke og kerner fra peberfrugterne og blend dem sammen med de ristede pinjekerner, hvidløg, olivenolie og salt. Smag til med salt og æblecidereddike for at tilføre lidt syrlighed. 

Du kan med fordel lave din mojo dagen før, så den kan stå og trække og udvikle en god, fyldig smag. 


← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Tip om Colombani.dk:
Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser. Læs mere om vores olivenolie her.

De varmeste hilsner,
Natascha & Jesper
Gyldendahl Colombani