Socca
Ingredienser:
- 2,5 dl kikærtemel
- 2 dl lunkent vand
- 3 spsk økologisk ekstra jomfruolivenolie
- 1 knivspids salt
- 1 kvist rosmarin
- 2 skalotteløg
Opskrift:
Kom kikærtemel og vand i en skål, og rør lidt rundt. Tilsæt herefter olivenolie og salt og rør det hele godt sammen, så der ikke er nogen klumper i. Sæt det til side og lad det hvile i et kvarters tid.
Pil dernæst skalotteløgene, skær dem i tynde skiver og steg dem ved middel temperatur i rigeligt olivenolie og en lille smule salt. Hak rosmarinen og vend den i løgene. Når løgene er helt stegte og dufter sødligt, hælder du dem ned i din kikærtedej og rører det hele godt sammen.
Lad panden stå på blusset og tilsæt lidt ekstra olivenolie. Hæld nu dejen på den varme pande og steg den som en almindelig pandekage, blot uden at vende den.
Skær soccaen ud i trekanter og drys godt med flagesalt og lidt ekstra olivenolie henover. Kan spises både kold og varm og egner sig godt som tilbehør til forskellige pestoer og saucer.
Tip om Colombani.dk: Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser. Læs mere om vores olivenolie her. De varmeste hilsner, Natascha & Jesper Gyldendahl Colombani