Menu
Kurv 0

Squashpandekager

Squashpandekager

Vi er glade for at bruge squash i vores madlavning på mange forskellige måder. Hver sommer får vi nemlig et utal af squash i haven, som vi altid har svært ved at få brugt alle sammen. En af vores yndlingsopskrifter er squashpandekager, som smager lækkert sammen med andre grøntsager eller en god salat.

Ingredienser:

  • 300 g squash, revet eller fintsnittet
  • 300 g kogte kartofler
  • 3-5 æg
  • 2 dl mel, fx fuldkornshvedemel
  • 1 dl havregryn
  • ½ - 1 dl økologisk ekstra jomfruolivenolie
  • Salt og peber

Opskrift:

Start med at koge kartoflerne, imens du river eller snitter squash. Vi bruger selv en spiralizer som man kan bruge til at lave grøntsagsspaghetti. Det kan dog være en god idé at skære de lange strimler i mindre stykker, så du nemmere kan dele dejen, når du skal stege pandekagerne.

Du kan blande alle ingredienserne i en skål, mens du fortsat venter på kartoflerne koges. Så snart kartoflerne er klar, så moser du kartoflerne og blander dem med i dejen. Du kan også bruge kolde og kogte kartofler fra dagen før, hvis du allerede har nogle liggende klar.

Når du har dejen klar, så varm en pande op til middelhøj varme, ligesom du ville gøre med andre pandekager. Dejen skal ikke fylde hele panden, der kan typisk være 2-3 mindre squashpandekager på en almindelig pande, lidt ligesom klatkager.

Tænd din ovn på 150 grader. Læg løbende de stegte squashpandekager på en bageplade med bagepapir. Bag til sidst alle squashpandekagerne færdig i ca. 7-8 minutter, og så er de klar til at blive serveret. Velbekomme!


← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Tip om Colombani.dk:
Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser. Læs mere om vores olivenolie her.

De varmeste hilsner,
Natascha & Jesper
Gyldendahl Colombani