Valnøddebrød
Ingredienser:
- 25 g gær
- 2 1/2 dl vand
- 1/2 dl økologisk ekstra jomfru olivenolie
- 75 g hakkede økologiske valnødder
- 1 spsk honning
- 1 tsk salt
- 150 g sigtet speltmel
- ca. 250 g fuldkornsspeltmel
Opskrift:
Valnødderne ristes let på en tør pande. Opløs herefter gær, honning og salt i vandet. Tilsæt olivenolie og økologiske valnødder og bland derefter melet i lidt efter lidt. Dejen skal æltes godt igennem, brug evt. en maskine eller håndmixer.
Lad nu dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 2 timer. Derefter æltes dejen igennem igen og formes til 1-2 brød. Dejen skal efterhæve på bagepladen i 30 minutter. Skær nogle riller i dejen og drys med lidt mel. Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Lad brødet køle af på en rist og spis det til en god suppe eller salat eller brug det til morgenmaden eller i din madpakke.
Tip om Colombani.dk: Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser. Læs mere om vores olivenolie her. De varmeste hilsner, Natascha & Jesper Gyldendahl Colombani