Menu
Kurv 0

Kanel - ægte eller ej?

Ægte kanel

Kanel er måske et af de mest anvendte krydderier, og det bruges i et væld af forskellige verdenskøkkener. I Danmark bruger vi det især i det søde køkken, mens andre lande i høj grad også inddrager krydderiet i salte retter. Men kanel er ikke bare kanel. Der findes nemlig to forskellige typer, som du kan blive klogere på lige her.

Kassiakanel og ægte kanel

Den mest udbredte kanel her i Danmark er af typen kassia. Kassiakanel bliver ofte brugt i fødevareindustrien eller nede hos bageren, fordi den er billig og har en kraftig smag af kanel. Kassiakanel dyrkes især i Kina og Vietnam. Problemet med denne type kanel er, at den har et relativt højt indhold af giftstoffet kumarin. Kumarin kan være giftigt på den måde, at det, i større mængder, kan give skader på leveren. 

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at en voksen på 60 kg. må indtage omkring 2 g. kassiakanel om dagen, mens et barn på 15 kg. må indtage 0,5 g. i gennemsnit. Det betyder også, at du sagtens kan indtage lidt mere i nogle perioder, såsom julemånederne, og lidt mindre i andre.

Ægte kanel bliver også kaldt Ceylon kanel og kommer primært fra Sri Lanka. Ægte kanel har en sød og delikat aroma, og et meget lavt indhold af giftstoffet kumarin. Det betyder, at du ikke skal bekymre dig om at indtage for meget kanel, hvis du vælger den ægte slags. Der er nemlig ikke sat nogle begrænsninger for indtag af ægte kanel, fordi indholdet af kumarin er ubetydeligt lavt.

Kanel og madlavning

Den kanel, du finder hos os, er naturligvis økologisk og af typen ægte kanel. Både fordi du dermed ikke skal bekymre dig om dit indtag, og fordi vi mener, at smagen og duften af ægte kanel er den bedste.

Vi bruger kanel i en lang række af retter i både det søde og det salte køkken. I det søde køkken bruger vi det gerne i forskellige variationer af kager, grød og desserter, hvor kanelens sødme tilfører en dejlig smag. I det salte køkken kan kanel give en skøn varme og en god sødme. Vi bruger det for eksempel i lune retter fra det mexicanske eller indiske køkken.

Du kan finde og bestille vores udvalg af økologiske krydderier lige her: http://www.colombani.dk/krydderier


← Ældre indlæg

Tip om Colombani.dk:
Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser. Læs mere om vores olivenolie her.

De varmeste hilsner,
Natascha & Jesper
Gyldendahl Colombani