Menu
Kurv 0

Olivenolie

Hvorfor smager min olivenolie bittert?

Hvorfor smager min olivenolie bittert?

Prøv at plukke et par oliven direkte fra et oliventræ! Oliven er bitre – ligeledes er olivenolie. Bitterhed, skarphed og en frugtagtig smag vil altid være tilstede og velafbalanceret i de allerbedste olivenolier. Lige siden vi startede vores projekt med økologisk olivenolie af høj kvalitet, så har vi ofte oplevet, at folk bliver overrasket over, hvordan en god olivenolie smager. Især de år, hvor indholdet af polyfenoler (antioxidanter) er højt, har vi svaret på ekstra mange spørgsmål. Det var nærmest det først, producenterne sagde til os, da vi rejste rundt i Andalusien på jagt efter en olivenolie af god kvalitet; "Kommer I...

Læs mere →

Hvorfor er min olivenolie blevet uklar eller grumset?

Hvorfor er min olivenolie blevet uklar eller grumset?

Selvom olivenolien er filtreret, så kan den blive uklar eller grumset, hvis den bliver kold. En god olivenolie kan allerede begynde at koagulere (størkne) ved ca. 10 grader. Det står der ikke noget ved. Du skal blot stille olivenolie ved højere temperaturer, f.eks. almindelig stuetemperatur omkring 20 grader, så bliver olivenolien løbende helt flydende og klar igen.   

Læs mere →