Menu
Kurv 0

Viden om olivenolie, nødder, krydderier, tørret frugt, te & kaffe

Kanel - ægte eller ej?

Kanel - ægte eller ej?

Kanel er måske et af de mest anvendte krydderier, og det bruges i et væld af forskellige verdenskøkkener. I Danmark bruger vi det især i det søde køkken, mens andre lande i høj grad også inddrager krydderiet i salte retter. Men kanel er ikke bare kanel. Der findes nemlig to forskellige typer, som du kan blive klogere på lige her.

Læs mere →

Hasselnødden - rund, sød og fyldig

Hasselnødden - rund, sød og fyldig

Du kender sikkert til den runde nød med en brun hinde og et let gyldent indre i forvejen. Hasselnødden kan noget helt særligt med dens søde og fyldige smag, som både kan nydes som snack, eller bruges i en lang række af retter og desserter. Men ved du egentlig, hvor og hvordan man dyrker de små, runde nødder?

Læs mere →

Hvorfor smager min olivenolie bittert?

Hvorfor smager min olivenolie bittert?

Prøv at plukke et par oliven direkte fra et oliventræ! Oliven er bitre – ligeledes er olivenolie. Bitterhed, skarphed og en frugtagtig smag vil altid være tilstede og velafbalanceret i de allerbedste olivenolier. Lige siden vi startede vores projekt med økologisk olivenolie af høj kvalitet, så har vi ofte oplevet, at folk bliver overrasket over, hvordan en god olivenolie smager. Især de år, hvor indholdet af polyfenoler (antioxidanter) er højt, har vi svaret på ekstra mange spørgsmål. Det var nærmest det først, producenterne sagde til os, da vi rejste rundt i Andalusien på jagt efter en olivenolie af god kvalitet; "Kommer I...

Læs mere →

Hvorfor er min olivenolie blevet uklar eller grumset?

Hvorfor er min olivenolie blevet uklar eller grumset?

Selvom olivenolien er filtreret, så kan den blive uklar eller grumset, hvis den bliver kold. En god olivenolie kan allerede begynde at koagulere (størkne) ved ca. 10 grader. Det står der ikke noget ved. Du skal blot stille olivenolie ved højere temperaturer, f.eks. almindelig stuetemperatur omkring 20 grader, så bliver olivenolien løbende helt flydende og klar igen.   

Læs mere →