Bagte peberfrugter
Pimientos asados (bagte peberfrugter) er en klassisk spansk ret som kan anvendes på en salat, som en tapasret, på et stykke groft brød eller som tilbehør til grillmaden. De har en mild smag og er dejligt forfriskende, når de serveres kolde på en varm sommerdag
Ingredienser:
- 5-6 røde peberfrugter
- 2-3 fed hvidløg (kan udelades)
- ½-1 dl økologisk ekstra jomfruolivenolie
- 1 spsk økologisk æblecidereddike
Opskrift:
Peberfrugterne vaskes grundigt og bages i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter. Vend peberfrugterne løbende, så skallen bliver sort over det hele. Tag peberfrugterne ud af ovnen og kom dem i en skål med et rent viskestykke lagt stramt henover, så dampen hjælper skallen med at løsne sig. Når de er kølet ned, pilles skallen forsigtigt af. Herefter skæres peberfrugterne i fine strimler. Bland med olivenolie og æblecidereddike og drys med hvidløg skåret i fine skiver. Peberfrugterne kan opbevares på køl i en lufttæt beholder, hvor de dækkes helt til med væden fra de bagte peberfrugter og et lag af olivenolie. Kan bruges til salater eller som tilbehør til fx en pastaret eller omelet.