Menu
Kurv 0

Hasselnøddecreme

Hjemmelavet nutella

Ingredienser:

  • 300 gram økologiske hasselnødder
  • 70 g sukker eller honning
  • 100 g mørk hakket chokolade
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 0,5-1 dl kogt vand
  • et nip groft havsalt

Opskrift:

Start med at riste hasselnødderne i ovnen ved 160 grader i ca. 10-15 minutter. Hold godt øje med at de ikke bliver brændte og rør rundt undervejs. Lad dem køle lidt af og gnid derefter skallen af. Blend derefter hasselnødderne i ca. 3 minutter til du har en cremet masse. Tilsæt sukker, vaniljepulver, salt og hakket chokolade. Hæld lidt af det let nedkølede vand i lidt efter lidt, indtil du har den konsistens du gerne vil have. Hæld nutellaen på et lufttæt glas og sæt den på køl. Den kan holde sig ca. 20-30 dage.

OBS! Vær opmærksom på at vandet skal være lunkent når du tilsætter det. Det må hverken være for koldt eller for varmt. Pas desuden på at massen ikke bliver for varm ved at blende for længe, da det derved kan risikere at skille. Jo stærkere en blender du har, desto bedre.


Del dette indlæg


Related Posts

  • Nice cream
    Nice cream

    Nice cream er is lavet helt uden fløde. Ved at bruge frosne bananer får man den lækreste og mest cremede is, som kan ...

  • Hasselnøddekage
    Hasselnøddekage

    Ingredienser: 250 g økologiske hasselnødder 150 g mel 200 g sukker 1,5 dl økologisk ekstra jomfru olivenolie ...

  • Panforte - italiensk konfektkage
    Panforte - italiensk konfektkage

    Panforte er en lækker og sød krydderkage bestående af blandede nødder, honning og krydderier. Kagen er en specialitet...


← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Tip om Colombani.dk:
Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser.

De varmeste hilsner,
Natascha Colombani &
Jesper Gyldendahl Christensen