Menu
Kurv 0

Marcipanæg

Marcipanæg

Disse påskeæg med hjemmelavet ren marcipan er det rene guf. Og en smuk gave at forære til en af dine kære her i påsken. Her får du opskriften på marcipanæg med henholdsvis hindbær, pistacie og hasselnøddekrokant. Men det er i virkeligheden kun fantasien der sætter grænser for hvad du kan blande i dine marcipanæg. Den hjemmelavede marcipan er nem og hurtig at lave, og du kan finde opskriften her. Derefter kan du lege med forskellige slags chokoladeovertræk og pynt, så du får de fineste påskeæg, der pynter på ethvert påskebord. Der bliver ca. 6-8 æg af hver opskrift.

Hindbær:

  • 150 g marcipan
  • 3 spsk frysetørret hindbær
  • 100 g hvid chokolade

Start med at knuse de frysetørrede hindbær i en morter. Derpå æltes hindbærpulveret godt ind i marcipanen. Form marcipanen til æg og dyp i smeltet hvid chokolade. Pynt med frysetørret hindbær og evt. lidt lakridspulver.

Pistacie og nougat:

Start med at blende pistacienødderne til de er helt finthakkede. Tilsæt derefter marcipanen og blend det hele sammen, til du har en fin grøn pistaciemarcipan. Tag en kugle marcipan og lav en fordybning, hvor der er plads til en lille kugle nougat (ca. på størrelse med en mandel). Form derefter kuglen til æg og dyp i smeltet mørk chokolade. Pynt med hakkede pistacienødder.

Hasselnøddekrokant:

Varm en pande og tilsæt sirup og de ristede hasselnødder. Rør konstant rundt indtil siruppen begynder at karamellisere efter ca. 3-4 minutter. Lad nødderne tage en lille smule farve, men pas godt på at de ikke brænder på. Bred dem ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle helt af. I mens kan du smelte nougaten i et vandbad. Hak de afkølede hasselnødder og rør dem sammen med den smeltede nougat. 

Tag en kugle marcipan og lav en fordybning, hvor der er plads til en lille kugle nougat (ca. på størrelse med en mandel). Form derefter kuglen til æg og dyp i smeltet mørk chokolade. Pynt med krokant eller en lille smule flagesalt.

Marcipanæg

* * * 

Tip: Sørg for at temperere chokoladen, så den bliver sprød og knasende. Hvis du ikke har et termometer, kan det gøres ved at smelte 3/4 dele af chokoladen i et vandbad under konstant omrøring. Vandet må endelig ikke koge, mens du rører rundt, da dampen kan ødelægge chokoladen. Tag den smeltede chokolade op af vandbadet og rør den sidste fjerdedel af chokoladen i lidt ad gangen. Hvis det hele ikke smelter, kan du lune det en lille smule i vandbadet.


← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Tip om Colombani.dk:
Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser. Læs mere om vores olivenolie her.

De varmeste hilsner,
Natascha & Jesper
Gyldendahl Colombani