Menu
Kurv 0

Marcipan

Hjemmelavede mandler

Ingredienser:

Opskrift:

Den hjemmelavede marcipan er meget let at lave og kan laves både i en fin og en grov variant, afhængigt af om du smutter mandlerne eller beholder skallen på.

Mandlerne smuttes og fordeles på en bageplade med bagepapir. Lad dem tørre i en forvarmet ovn ved 150 grader i ca. 10-15 minutter. Hold godt øje med at de ikke bliver brune. Mandlerne køles af i ca. 5 minutter og blendes derefter til de er helt fintmalede. Det kan være en fordel at blende mandlerne i flere små portioner, hvis blenderen eller minihakkeren ikke kan tage så meget ad gangen. Sørg også for at holde små pauser, så din maskine ikke bliver for varm.

Hæld det fintmalede mandelmel over i en skål og bland flormelis i. Herefter æltes det hele sammen i hånden sammen med 1-2 spsk. vand. Ælt i minimum fem minutter, da du derved trækker mandelolien ud af mandlerne og opnår den gode marcipansmag.

Marcipanen pakkes ind i pergamentpapir og lægges på køl i en halv time. Herefter kan du spise den rå eller bruge den til konfekt eller bagværk.

Hvis du foretrækker en mere grov variant, kan du undlade at smutte mandlerne først. Husk stadig at lade mandlerne tørre i ovnen, så opnår du det bedste resultat.


Del dette indlæg


Related Posts

 • Mandelmælk
  Mandelmælk

  Ingredienser: 150 gram økologiske mandler 1 liter vand Opskrift: Hæld mandlerne i en blender sammen med 1 liter ko...

 • Persillepesto
  Persillepesto

  Ingredienser: 1 stort bundt persille 0,5 dl økologiske mandler 1 fed hvidløg 1 spsk solsikkekerner 1-2 spsk økologi...

 • Æblecrumble med mandler
  Æblecrumble med mandler

  Ingredienser: 3 æbler 1 spsk kanel 3 spsk rørsukker 1 dl havregryn 1,5 dl finthakkede økologiske mandler 3-4 spsk k...


← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Tip om Colombani.dk:
Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser.

De varmeste hilsner,
Natascha Colombani &
Jesper Gyldendahl Christensen