Menu
Kurv 0

Marcipan

Marcipan

Ingredienser:

Opskrift:

Den hjemmelavede marcipan er meget let at lave og kan laves både i en fin og en grov variant, afhængigt af om du smutter mandlerne eller beholder skallen på.

Mandlerne smuttes og fordeles på en bageplade med bagepapir. Lad dem tørre i en forvarmet ovn ved 150 grader i ca. 10-15 minutter. Hold godt øje med at de ikke bliver brune. Når mandlerne er kølet helt af, blendes de i en minihakker til de er helt finthakkede.

Hæld det finthakkede mandelmel over i en skål og bland flormelis i. Herefter æltes det hele sammen med 1-2 spsk. vand. Det er ikke sikkert, det hele skal bruges. Ælt i minimum fem minutter, da du derved trækker mandelolien ud af mandlerne og opnår den gode marcipansmag.

Marcipanen pakkes ind i pergamentpapir og lægges på køl i en halv time. Herefter kan du spise den rå eller bruge den til konfekt eller bagværk.

Hvis du foretrækker en mere grov variant, kan du undlade at smutte mandlerne først. Husk stadig at lade mandlerne tørre i ovnen, så opnår du det bedste resultat.


Del dette indlæg


Related Posts

  • Bagte tomater med mandler
    Bagte tomater med mandler

    Ingredienser: 3-4 tomater 1 håndfuld friske krydderurter (fx basilikum, rosmarin, timian og oregano) 1-2 fed hvidløg...

  • Grøn rispilaf
    Grøn rispilaf

    Ingredienser: 1 stk broccoli 1 fed hvidløg 4 dl vilde ris 2 dl kogte kikærter (eller fra dåse) 1 håndfuld bredbladet...

  • Ærtepesto med mandler
    Ærtepesto med mandler

    Ingredienser: 2 dl fine ærter 1 fed hvidløg (kan udelades) 1 dl økologiske mandler ½ dl økologisk ekstra jomfru oli...


← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Tip om Colombani.dk:
Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser.

De varmeste hilsner,
Natascha Colombani &
Jesper Gyldendahl Christensen