Menu
Kurv 0

Marcipan

Hjemmelavede mandler

Ingredienser:

Opskrift:

Den hjemmelavede marcipan er meget let at lave og kan laves både i en fin og en grov variant, afhængigt af om du smutter mandlerne eller beholder skallen på.

Mandlerne smuttes og fordeles på en bageplade med bagepapir. Lad dem tørre i en forvarmet ovn ved 150 grader i ca. 10-15 minutter. Hold godt øje med at de ikke bliver brune. Mandlerne køles af i ca. 5 minutter og blendes derefter til de er helt fintmalede. Det kan være en fordel at blende mandlerne i flere små portioner, hvis blenderen eller minihakkeren ikke kan tage så meget ad gangen. Sørg også for at holde små pauser, så din maskine ikke bliver for varm.

Hæld det fintmalede mandelmel over i en skål og bland flormelis i. Herefter æltes det hele sammen i hånden sammen med 1-2 spsk. vand. Ælt i minimum fem minutter, da du derved trækker mandelolien ud af mandlerne og opnår den gode marcipansmag.

Marcipanen pakkes ind i pergamentpapir og lægges på køl i en halv time. Herefter kan du spise den rå eller bruge den til konfekt eller bagværk.

Hvis du foretrækker en mere grov variant, kan du undlade at smutte mandlerne først. Husk stadig at lade mandlerne tørre i ovnen, så opnår du det bedste resultat.


Del dette indlæg


Related Posts

 • Grøn rispilaf
  Grøn rispilaf

  Ingredienser: 1 stk broccoli 1 fed hvidløg 4 dl vilde ris 2 dl kogte kikærter (eller fra dåse) 1 håndfuld bredbladet...

 • Ærtepesto med mandler
  Ærtepesto med mandler

  Ingredienser: 2 dl fine ærter 1 fed hvidløg (kan udelades) 1 dl økologiske mandler ½ dl økologisk ekstra jomfru oli...

 • Mandelmælk
  Mandelmælk

  Ingredienser: 150 gram økologiske mandler 1 liter vand Opskrift: Læg mandlerne i blød og lad dem stå i køleskabet ...


← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Tip om Colombani.dk:
Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser.

De varmeste hilsner,
Natascha Colombani &
Jesper Gyldendahl Christensen