Menu
Kurv 0

Granola bars med mandler

Granola bars med økologiske mandler

Hjemmelavede granola bars er et sandt hit, når sukkertrangen melder sig og man gerne vil have et alternativ til de søde sager. De er også nemme at pakke ind og lægge i tasken, så man altid har en lækker snack, når man er på farten. Granola er betegnelsen for honningristet müsli og disse granola bars kan laves med de ingredienser du lige har ved hånden.

Ingredienser:

Opskrift:

Start med at riste mandler, solsikkekerner og havregryn i ovnen ved 150 grader i ca. 10-15 minutter. Rør rundt undervejs og hold godt øje med at de ikke brænder på. 

Imens blendes dadler, olivenolie og honning til en ensartet masse. Du kan eventuelt lægge dadlerne i blød i kogende vand i 5-10 minutter i forvejen, hvis de er svære at blende.

Bland chiafrø, tranebær, kanel og salt med de ristede mandler, havregryn og solsikkekerner og vend tilsidst dadelmassen i. Rør godt rundt og fordel den klistrede masse i en smurt bageform. Bag i ca. 15 minutter ved 150 grader. 

Lad massen køle helt af mens den stadig er i bageformen. Når massen er helt nedkølet, kan du vende den ud på et skærebræt og skære mueslibarer i en passende størrelse. Gem mueslibarerne i en lufttæt beholder.

Opskriften kan varieres i det uendelige med forskellige slags frø, økologiske nødder, tørrede frugter, kokosmel eller chokoladestykker. Prøv dig frem og find din helt egen favorit.


← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Tip om Colombani.dk:
Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser. Læs mere om vores olivenolie her.

De varmeste hilsner,
Natascha & Jesper
Gyldendahl Colombani