Nødder i honning
Nødder i honning er en klassiker på ethvert ostebord, men kan også spises til en kugle is, i pandekager eller ovenpå morgengrøden. Du kan også lave en krydret variant med fx timian, peberkorn, chiliflager eller hvad du nu lige foretrækker. Lav gerne et par ekstra glas, så har du altid en fin lille værtindegave, når du skal i byen.
Ingredienser:
- 300 g blandede økologiske nødder
- 300-350 g honning
- 1 økologisk appelsin (saft og skal)
Opskrift:
Rist først nødderne i ovnen i 10-12 minutter ved 150 grader. Rør i dem undervejs så de ikke brænder på. Smelt honningen på en pande og tilsæt revet appelsinskal og appelsinsaft. Hæld de ristede nødder på panden og lad det hele simre i 1-2 minutter.
Hæld både økologiske nødder og honning på skoldede glas og lad stå på køl natten over.
Du kan lave opskriften lidt ekstra julet ved fx at tilsætte lidt kanel, kardemomme, stjerneanis og vanilje.
Tip om Colombani.dk: Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser. Læs mere om vores olivenolie her. De varmeste hilsner, Natascha & Jesper Gyldendahl Colombani