Tomatsuppe
Hvis du skulle være så heldig at have et drivhus fyldt med solmodne tomater, så er denne suppe en genial måde at få brugt dine tomater på. Har du ikke dine egne tomater kan du også sagtens bruge gode, modne tomater fra supermarkedet.
Ingredienser:
- 1 kilo tomater
- 1 løg
- 1-2 fed hvidløg
- 2 spsk økologisk balsamicoeddike
- 1 dl økologisk ekstra jomfruolivenolie
- En lille håndfuld frisk rosmarin og timian
- Frisk basilikum
- Salt og peber
Opskrift:
Varm ovnen op til 200 grader. Tomaterne skæres i halvstore tern og kommes i et ovnfast fad med olivenolie, balsamicoeddike og salt, peber, hakket løg og knust hvidløg.
Sæt fadet i ovnen og lad det stå i ca. 35-40 minutter. Lad tomaterne køle ned i et kvarters tid og hæld dem derpå over i en blender. Det kan være en god idé at blende ad to-tre omgange, hvis din blender ikke er så stor. Smag til med salt og peber, olivenolie og frisk basilikum.
Server suppen varm med et godt stykke brød ved siden af.
Tip om Colombani.dk: Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser. Læs mere om vores olivenolie her. De varmeste hilsner, Natascha & Jesper Gyldendahl Colombani