Valnøddepesto (Salsa di noci)
Dette er en klassisk opskrift fra den italienske region Ligurien. Pestoen er cremet og smagfuld og meget enkel at tilberede.
Ingredienser:
- 300 g økologiske valnødder
- ½ fed hvidløg
- 1 håndfuld hakket persille
- Saften af en halv citron
- 2 dl økologisk ekstra jomfru olivenolie
- Salt og peber
Opskrift:
Blend alle ingredienser sammen i en blender eller minihakker og tilsæt olien lidt ad gangen. Smag til med salt og peber. Du kan eksperimentere med at bruge mere eller mindre olie, alt efter hvilken konsistens du ønsker.
Bland pestoen i en god frisk pasta eller smør den på et par skiver ristet brød og server den som bruschetta. Pestoen skal helst spises frisklavet eller højst opbevares på køl et døgns tid. Der bliver til et stort glas pesto med denne opskrift. Du kan evt. halvere opskriften, hvis du kun skal bruge en mindre mængde.
Du kan også forsøge dig med andre nødder. Mange tilsætter økologiske pinjekerner for at give pestoen en lidt sødere smag.
Tip om Colombani.dk: Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser. Læs mere om vores olivenolie her. De varmeste hilsner, Natascha & Jesper Gyldendahl Colombani