Menu
Kurv 0

Pistacienøddekage med olivenolie og kardemomme

Pistacienøddekage med olivenolie og kardemomme med økologiske pistacienødder

Skøn kage med fin smag af pistacienødder og kardemomme og en herlig lysegrøn farve. Olivenolien gør kagen dejligt svampet og den kan holde sig i flere dage uden at blive tør. Kagen er nem og hurtig at lave og kan nydes til en god kop te eller kaffe alle ugens dage.

Ingredienser:

  • 4 æg
  • 150 g sukker
  • 150 g pistacienødder uden skal
  • 100 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • 1½ dl olivenolie
  • 1 knivspids salt
  • 1 håndfuld pistacienødder til pynt

Start med at varme ovnen op til 175 grader.

Pisk æg og sukker i en skål, indtil det er helt luftigt og skummende. Hæld nu forsigtigt olivenolien i æggeblandingen lidt efter lidt, mens du fortsat pisker. Det skal ske meget langsomt, så olivenolien absorberes i æggeblandingen, mens der piskes.

Blend pistacienødderne til groft mel og bland dem i en skål med de øvrige tørre ingredienser. Vend til sidst melblandingen i æggemassen.

Hæld dejen i en smurt bageform og bag kagen midt i ovnen i ca. 35-40 minutter. Undgå at åbne ovnen de første 30 minutter, da kagen ellers risikerer at falde sammen.

Lad kagen køle helt af og drys med grofthakkede økologiske pistacienødder og lidt flormelis. 


Del dette indlæg



← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Tip om Colombani.dk:
Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser.

De varmeste hilsner,
Natascha Colombani &
Jesper Gyldendahl Christensen