Produkter brugt i opskriften
Hasselnødder, PIEMONTE, 1 kg, økologiske
240,00 kr
Valnødder, 1 kg, økologiske
195,00 kr
Cashewnødder, 1 kg, økologiske
170,00 kr
Panforte er en lækker og sød krydderkage bestående af blandede nødder, honning og krydderier. Kagen er en specialitet fra Toscana i Italien, og spises typisk til jul, men kan sagtens nydes året rundt.
Panforte er en lækker og sød krydderkage bestående af blandede nødder, honning og krydderier. Kagen er en specialitet fra Toscana i Italien, og spises typisk til jul, men kan sagtens nydes året rundt.
Ingredienser:
Opskrift:
Forvarm ovnen til 150 grader. Start med at hakke både nødder og tørret frugt groft. Smelt herefter flormelis og honning sammen i et vandbad (ligesom når du smelter chokolade). Bland økologisk tørret frugt, økologiske nødder, rosiner, mel og krydderier i og rør forsigtigt rundt. Det er en ret sej blanding at røre i og det kan være nemmest at ælte med hænderne. Pas på at du ikke brænder dig på den varme sukkerblanding.
Beklæd en springform på ca. 20-23 cm med bagepapir og pres blandingen godt sammen. Bag kagen i ca. 25-30 minutter.
Lad kagen køle af på en bagerist og drys med flormelis. Servér i tynde skiver sammen med en god kop espresso.