Vi har et stort udvalg af økologiske nødder

Økologiske nødder er moderne og har dermed været det utroligt længe efterhånden, hvis man tror på de historikere, som mener, at nødder var en stor del af den menneskelige kost for over 780.000 år siden. Et af de ældste beviser kommer fra Israel, hvor forskere har fundet forkullede skaller af blandt andet valnødder og mandler sammen med primitive redskaber. Dette tyder på at tidlige mennesker samlede og knækkede nødder.

Vi deler løbende information om vores nødder og andre produkter via vores nyhedsbrev, som du nemt kan tilmelde.

Nyd nødder som en del af din hverdagskost

At spise nødder i hverdagen er nemt og kan gøres på mange måder. Vi nyder at bruge vores forskellige nødder på mange måder i bagværk, som snack, som topping på salat samt i wok - og sammenkogte retter.

  • Til morgenmad og snack
  • Topping til salater
  • I bagværk og madlavning

    Hvordan betegnes nødder egentlig?

    Der er forskel på den botaniske og gastronomiske opfattelse af nødder, og det kan dermed let skabe forvirring. Rent botanisk vil man typisk skelne mellem nødder og stenfrugter, som begge er tørre frugter med oftest kun ét frø samt en hård frugtskal. ”Rigtige” nødder er eksempelvis hasselnødder, agern og bog.

    Eksempler på stenfrugter er mandlervalnøddermacadamianøddercashewnødderparanødderpekannødder og pistacienødder.

    Rent gastronomisk er nødder spiselige olieholdige kerner med en hård skal, hvilket dermed omfatter både ”rigtige” nødder og stenfrugter. Disse betegnelser er dog mindre vigtige for os, så længe der er tale om økologiske nødder af god kvalitet.

    Se vores øvrige udvalg

    © 2025 Colombani, Alle rettigheder haves

        Log in

        Har du glemt dit password?

        Ønsker du at oprette en konto?
        Opret konto