Panforte - italiensk konfektkage
Panforte er en lækker og sød krydderkage bestående af blandede nødder, honning og krydderier. Kagen er en specialitet fra Toscana i Italien, og spises typisk til jul, men kan sagtens nydes året rundt.
Ingredienser:
- 100 g økologiske hasselnødder
- 100 g økologiske valnødder
- 100 g økologiske cashewnødder
- 100 g økologiske mandler
- 50 g rosiner
- 200 g tørret frugt (fx abrikos, dadler eller figner)
- 100 g flormelis
- 100 g akaciehonning
- 60 g sigtet mel
- 0,5 tsk muskat (stødt)
- 0,5 tsk nellike (stødt)
- 0,5 tsk koriander (stødt)
- 0,5 tsk kanel (stødt)
- 1 spsk flormelis til drys
Opskrift:
Forvarm ovnen til 150 grader. Start med at hakke både nødder og tørret frugt groft. Smelt herefter flormelis og honning sammen i et vandbad (ligesom når du smelter chokolade). Bland økologisk tørret frugt, økologiske nødder, rosiner, mel og krydderier i og rør forsigtigt rundt. Det er en ret sej blanding at røre i og det kan være nemmest at ælte med hænderne. Pas på at du ikke brænder dig på den varme sukkerblanding.
Beklæd en springform på ca. 20-23 cm med bagepapir og pres blandingen godt sammen. Bag kagen i ca. 25-30 minutter.
Lad kagen køle af på en bagerist og drys med flormelis. Servér i tynde skiver sammen med en god kop espresso.
Tip om Colombani.dk: Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser. Læs mere om vores olivenolie her. De varmeste hilsner, Natascha & Jesper Gyldendahl Colombani