Menu
Kurv 0

Panforte - italiensk konfektkage

Panforte er en lækker og sød krydderkage bestående af blandede nødder, honning og krydderier. Kagen er en specialitet fra Toscana i Italien, og spises typisk til jul, men kan sagtens nydes året rundt.

Ingredienser:

Opskrift:

Forvarm ovnen til 150 grader. Start med at hakke både nødder og tørret frugt groft. Smelt herefter flormelis og honning sammen i et vandbad (ligesom når du smelter chokolade). Bland tørret frugt, nødder, rosiner, mel og krydderier og rør forsigtigt rundt. Det er en ret sej blanding at røre i og det kan være nemmest at ælte med hænderne. Smør en springform på ca. 20-23 cm og pres blandingen godt sammen. Bag kagen i ca. 30 minutter. 

Lad kagen køle af og drys med flormelis. Servér i tynde skiver sammen med en god kop espresso. 


Del dette indlæg


Related Posts

  • Bagte æbler med mandler og kanel
    Bagte æbler med mandler og kanel

    Bagte æbler er en herlig og nem efterårsdessert. Spises med flødeskum, creme fraiche eller en god vaniljeis Ingredie...

  • Marcipan
    Marcipan

    Ingredienser: 300 gram økologiske mandler 75 gram flormelis 1-2 spsk vand Opskrift: Den hjemmelavede marcipan er m...

  • Bagte tomater med mandler
    Bagte tomater med mandler

    Ingredienser: 3-4 tomater 1 håndfuld friske krydderurter (fx basilikum, rosmarin, timian og oregano) 1-2 fed hvidløg...


← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Tip om Colombani.dk:
Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser.

De varmeste hilsner,
Natascha Colombani &
Jesper Gyldendahl Christensen