Menu
Kurv 0

Panforte - italiensk konfektkage

Panforte er en lækker og sød krydderkage bestående af blandede nødder, honning og krydderier. Kagen er en specialitet fra Toscana i Italien, og spises typisk til jul, men kan sagtens nydes året rundt.

Ingredienser:

Opskrift:

Forvarm ovnen til 150 grader. Start med at hakke både nødder og tørret frugt groft. Smelt herefter flormelis og honning sammen i et vandbad (ligesom når du smelter chokolade). Bland tørret frugt, nødder, rosiner, mel og krydderier i og rør forsigtigt rundt. Det er en ret sej blanding at røre i og det kan være nemmest at ælte med hænderne. Pas på at du ikke brænder dig på den varme sukkerblanding.

Beklæd en springform på ca. 20-23 cm med bagepapir og pres blandingen godt sammen. Bag kagen i ca. 25-30 minutter. 

Lad kagen køle af på en bagerist og drys med flormelis. Servér i tynde skiver sammen med en god kop espresso. 


Del dette indlæg


Related Posts

  • Marcipan
    Marcipan

    Ingredienser: 300 gram økologiske mandler 75 gram flormelis 1-2 spsk vand Opskrift: Den hjemmelavede marcipan er m...

  • Bagte tomater med mandler
    Bagte tomater med mandler

    Ingredienser: 3-4 tomater 1 håndfuld friske krydderurter (fx basilikum, rosmarin, timian og oregano) 1-2 fed hvidløg...

  • Grøn rispilaf
    Grøn rispilaf

    Ingredienser: 1 stk broccoli 1 fed hvidløg 4 dl vilde ris 2 dl kogte kikærter (eller fra dåse) 1 håndfuld bredbladet...


← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Tip om Colombani.dk:
Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser.

De varmeste hilsner,
Natascha Colombani &
Jesper Gyldendahl Christensen