Økologisk olivenolie

I mange år har vi arbejdet med olivenolie. Vi har brugt rigtigt meget tid på at lære folk, hvordan de selv kan udvælge en god kvalitet på baggrund af duft og smag. Det har vi gjort fordi, vi tror på at det er den bedste vej til at hæve kvaliteten generelt på hele markedet. Det er ved at helt almindelige forbrugere kan lære at vælge en bedre kvalitet. I vores FAQ finder du meget mere information om olivenolie og nederst på siden kan du læse om olivenoliens historie.

Olivenoliens Historie

I Middelhavets moderne historie har olivenolien været et symbol på fred, rigdom, og berømmelse. Olivenolie spiller en fundamental rolle i kultur, kunst, handel, teknologi og økonomi. Der findes mange myter og legender om olivenolie. Olivenolie bliver i historien ofte omtalt som det flydende guld, fordi det har haft og har stor betydning for en lang række ting.

Olivenolie var et grundlæggende element i det daglige liv og kost. Den blev brugt i både kolde og varme retter. Typisk blev olivenolien brugt i retter, der indeholdt mel eller korn og tit tilsat en smule honning. De gamle grækere opfandt salatdressingen, der bestod af ekstra jomfruolivenolie, eddike, havsalt og honning.

  • Symbol på fred, rigdom og berømmelse
  • Kendt som det flydende guld
  • Grækenland opfandt salatdressingen med olivenolie, eddike, salt og honning

Hvad brugte man olivenolien til?

Olivenolie var ikke kun en kilde til en nærende kost. Olien blev også brugt som belysning og var yderst værdsat som brændstof. De velhavende borgere hældte, som et skønhedsritual, olivenolie ud over sig selv og badede i det. I antikkens Grækenland brugte de olympiske atleter olivenolien til at smøre deres muskuløse kroppe ind i. Olivenolie blev brugt som base i parfume og kosmetik, der var yderst værdsat i romerske og hellenistiske perioder. I middelalderen troede man at olivenolie havde naturlige helbredende egenskaber og blev brugt som base i salver til behandling af sår. I dag bruger vi olivenolien meget, som vores forfædre brugte den. I dag bliver det stadig brugt til madlavning, skønhedsprodukter, cremer og kosmetik.   

Olivenolie udvindes ved presning og efterfølgende dekantering, som skiller vand og urenheder fra den dejlige olie. Olivenolie er dermed en ren og naturlig planteolie. Det betyder, at olien ikke indeholder kulhydrater eller proteiner, men kun naturlige fedtstoffer.

Klassifikation af olivenolie

Der findes mange forskellige klassifikationer af olivenolie. Den olivenolie som vi forhandler er den højeste klassifikation nemlig “ekstra jomfruolivenolie”. Den klassifikation må kun være fremstillet af mekanisk udtræk. Klassifikationen bliver bestemt ud fra en række parametre, som ikke kun er kemiske. Klassifikationsprocessen indebærer også eksperter indenfor smag, der vurderer olivenolien. En god olivenolie smager ofte af meget mere, end hvad mange danskere er vant til, efter vores erfaring. 

Vi ser olivenolie som et grundelement i madlavning på højde med salt i vores køkken. Olivenolie bliver i de danske hjem ofte brugt direkte på salat og brød, eller til stegning. Olivenolie kan dog bruges til meget mere end det. Olivenolie kan anvendes i så mange former for madlavning. Få inspiration ved at tilmelde vores nyhedsbrev så modtager du vores bog "En passion for olivenolie" i pdf format, helt gratis 😃

Se vores øvrige udvalg

© 2025 Colombani, Alle rettigheder haves

      Log in

      Har du glemt dit password?

      Ønsker du at oprette en konto?
      Opret konto