Hasselnøddemælk
Hasselnøddemælk kan bruges i fx en kop kaffe, smoothie, chai latte eller nyd den bare helt rent.
Ingredienser:
- 200 g økologiske hasselnødder
- 2 dl vand
- Smagsvarianter: fx dadler, vanille, kanel, kokos, kakao etc. etc.
Opskrift:
Læg hasselnødderne i vand natten over. Hæld derefter vandet fra og skyl nødderne grundigt. Blend derefter hasselnødderne med frisk vand til nødderne er helt finthakkede. Hæld det gennem et rent viskestykke og hæld mælken over på en skoldet glasflaske. Du kan gøre mælken mere eller mindre cremet ved at justere hvor meget vand du kommer i. Prøv dig frem til du finder den konsistens du bedst kan lide.
Prøv også at tilsætte forskellige smagsvarianter som fx dadler, vanille, kanel, kokos eller kakao.
Opbevar mælken på køl og brug den i fx en kop kaffe, smoothie, chai latte eller nyd den bare helt rent.
Ps. Smid ikke nøddepulpen ud, den kan bruges i bagværk.