Menu
Kurv 0

Mandelmel

Mandelmel

Det er rigtigt nemt at lave sit eget mandelmel og det tager kun få minutter. Mandelmel er rigtigt lækkert at bruge i alle former for bagværk og desserter og er en god og glutenfri erstatning til hvedemel. Selvom det kan være fristende at lave en stor portion, når nu man er i gang, kan det ikke anbefales at lave mere end man skal bruge. Det skyldes at mandelmel ikke holder sig så lige så længe som de hele mandler. Du kan dog sagtens lave det et par dage i forvejen og så opbevare det på køl.

Med denne opskrift kan du lave dit eget mandelmel på 5 minutter.

Ingredienser:

Sådan gør du:

Hæld mandlerne i en blender eller food processor. Blend i ca 5 minutter indtil mandlerne er blevet til en fin mandelmel. Det kan være en god idé at holde et par pauser undervejs, hvis din blender bliver for varm. Pas på du ikke blender for længe, da olien fra mandlerne da begynder at trække ud og du får en cremet mandelsmør i stedet for.

Nu har du dit eget mandelmel og kan nu bruge det i dine bageopskrifter. Hvis du ønsker en lidt finere mel, kan du vælge at smutte mandlerne først, men det er ikke nødvendigt. Skal du bruge mere eller mindre mandelmel i din opskrift, tilføjer du bare den samme mængde mandler, som du skal bruge. 

God fornøjelse!


Del dette indlæg


Related Posts

  • Persillepesto
    Persillepesto

    Ingredienser: 1 stort bundt persille 0,5 dl økologiske mandler 1 fed hvidløg 1 spsk solsikkekerner 1-2 spsk økologi...

  • Æblecrumble med mandler
    Æblecrumble med mandler

    Ingredienser: 3 æbler 1 spsk kanel 3 spsk rørsukker 1 dl havregryn 1,5 dl finthakkede økologiske mandler 3-4 spsk k...

  • Spinatsalat med jordbær og mandler
    Spinatsalat med jordbær og mandler

    Ingredienser: Babyspinat Friske jordbær Økologiske mandler Økologisk ekstra jomfru olivenolie Økologisk balsamico ed...


← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Tip om Colombani.dk:
Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser.

De varmeste hilsner,
Natascha Colombani &
Jesper Gyldendahl Christensen