Tabbouleh (Quinoasalat med krydderurter)
Tabouleh er en herlig frisk og smagfuld salat fra mellemøsten, som traditionelt laves med bulgur eller couscous. Denne variant med quinoa er dog mindst ligeså god, og så er den tilmed både sundere og uden gluten
Tabbouleh er en herlig frisk og smagfuld salat fra mellemøsten, som traditionelt laves med bulgur eller couscous. Denne variant er med quinoa, der har en fin og let nøddeagtig smag. De store mængder persille og mynte får salaten til at strutte af smag og vitalitet.
Ingredienser:
- 1½ dl økologisk quinoa
- 1 bundt bredbladet persille
- 1 stor håndfuld frisk mynte
- 2-3 tomater
- ½ agurk
- ½ rød peberfrugt
- Saften fra 1 citron
- ½ dl økologisk ekstra jomfru olivenolie
- Havsalt og friskkværnet peber
Opskrift:
Skyl quinoaen grundigt og kog i dobbelt så meget vand i ca 15 min. Lad dem trække under låg i 5 minutter. Persille og mynte hakkes groft og grøntsagerne skæres i mindre tern. Derpå vendes det hele sammen i en skål med den kogte quinoa, citronsaft og olivenolie. Smag til med salt og peber.
Spis quinoasalaten sammen med oliven, humus og pitabrød eller som tilbehør til en hovedret.