Menu
Kurv 0

Cantuccini - mandelsmåkager

Cantuccini

Cantuccini - eller biscotti som de også kaldes - er sprøde mandelsmåkager fra Toscana, som typisk bliver bagt to gange, så de er rigtigt sprøde. Småkagerne serveres i Italien med en sød dessertvin, Vino Santo, eller sammen med kaffe eller en anden varm drik. 

Ingredienser:

Opskrift:

Varm ovnen op til 180 grader. Pisk æg og sukker, salt og appelsinskal godt sammen. Tilsæt derefter olivenolien ligeså langsomt imens du stadig rører rundt. Hæld derefter mandlerne i og tilsidst røres mel og bagepulver i dejen. Dejen skal hverken være for klistret eller for tyk. Herefter formes tre lange pølser på ca. 40 cm af dejen og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.. Pres pølserne let flade og bag dem i ovnen i 25 minutter. Brug nu en skarp kniv og skær cantuccinierne i mindre stykker à 1 cm. Nu fordeles stykkerne på bagepladen igen og bages i yderligere 10 minutter. Lad dem køle af på en rist.

Alternativt kan du blande 100 g mandler og 100 g hasselnødder, hvis du er glad for hasselnødder.

Servér dem sammen med en god kop kaffe eller - som de gør i Toscana - med et glas sød Vino Santo. Du kan opbevare dine cantuccinier i en lufttæt beholder i 2-3 uger.

Ps. Mangler du mandler?
Vær med i vores fællesbestilling på økologiske mandler her


Del dette indlæg


Related Posts

  • Marcipan
    Marcipan

    Ingredienser: 300 gram økologiske mandler 75 gram flormelis 1-2 spsk vand Opskrift: Den hjemmelavede marcipan er m...

  • Bagte tomater med mandler
    Bagte tomater med mandler

    Ingredienser: 3-4 tomater 1 håndfuld friske krydderurter (fx basilikum, rosmarin, timian og oregano) 1-2 fed hvidløg...

  • Grøn rispilaf
    Grøn rispilaf

    Ingredienser: 1 stk broccoli 1 fed hvidløg 4 dl vilde ris 2 dl kogte kikærter (eller fra dåse) 1 håndfuld bredbladet...


← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Tip om Colombani.dk:
Du kan købe en verdensklasse økologisk ekstra jomfruolivenolie via vores webshop, hvis du ønsker en høj kvalitet til rimelige priser.

De varmeste hilsner,
Natascha Colombani &
Jesper Gyldendahl Christensen